Umutite 3 žumanca u šerpi, pa dodajte 45 g šećera. Dodajte kukuruzni skrob, pomešajte, pa dodajte kašičicu ekstrakta od vanile. sjedinite sastojke, pa sipajte toplo mleko. Umutite, pa premestite šerpu na ringlu i mešajte smesu na laganijoj vatri dok se ne zgusne. Smesu premestite u činiju, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Pomešajte ulje i 45 ml toplog mleka. U zasebnoj činiji umutite 4 žumanca, pa dodajte 35 g šećera. Umutite, pa postepeno sipajte mešavinu toplog mleka i ulja i mešajte žicom čitavo vreme. Dodajte brašno i prašak za pecivo,pa mešajte dok smesa za tortu ne postane glatka. Umiksajte belanca, pa postepeno dodajte 70 g šećera. Miksajte dok ne dobijete strukturu šlaga, pa sjedinite fil sa belancima sa smesom sa žumancima žicom. Sjedinjenu smesu izlijte u pleh pravougaonog oblika obložen pek papirom. Pecite koru za tortu na 170°C oko 13-14 minuta. U toploj vodi razmutite 70 g šećera i kašičicu ekstrakta vanile. U šerpu ubacite maline i 100 g šećera. Dodajte pektin, malo umutite žicom i ostavite da se zagreju sastojci. Mešajte na laganijoj vatri, pa kada smesa postane kašasta, dodajte limunovg sok. Ostavite da proključa smesa sa malinama, pa kuvajte još 1 minut. Procedite smesu i ostavite da se džem sa malinama ohladi prekriven prozirnom folijom. Koru za tortu izvadite i ostavite da se ohladi. Skinite pek papir, pa podelite uzdužno na 5 jednakih delova. Premažite sve delove, pa rasporedite duž svih delova džem od malina. Umiksajte ohlađen fil sa žumancima i belancima, pa postepeno dodajte omekšali puter i nastavite da miksate. Stavite fil u kesu za zamrzivač, pa naneste po sloju sa malinama. Urolajte jedan deo kore sa filovima, stavite na tacnu takod a jedna ivica dodiruje dno, pa oko njega nanesite i druge delove u obliku koncentričnih krugova. Ukrasite ostatkom fila u špricu ivice. Vrh torte možete ukrasiti listovima mente i crvenim voćem. Stavite u frižider na 50-60 minuta.
Glas javnosti/M01S