Medeno srce vole sve generacije, a ako želite i vi da naučite da ga spremate u nastavku teskta pročitajte najbolji recept. Ne samo da ćete napravite preukusnu poslasticu, već će i cela kuća mirisati na najlepše začine.
- Sastojci:
- Za testo:
- 200 g brašna
- 250 g šećera
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1/3 kašičice mlevenog karanfilića
- 300 ml mleka (za posnu verziju koristite ovseno mleko)
- 50 ml ulja
- 120 g džema od šljiva
- Još:
- 180 g džema od šljiva
- 200 g čokolade (za posnu verziju koristite posnu čokoladu)
- 80 ml slatke pavlake (za posnu verziju koristite ulje)
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu i kakao, a onda dodajte šećer, cimet i karanfilić. Lepo promešajte, pa sipajte mleko, ulje i džem. Sipajte testo u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite u rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutite ili izblendirajte, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne.
Glas javnosti/M01S