Glas Javnosti

MESNA DIJETA: Topi kilograme za sedam dana

Hrana
Autor: Glas javnosti

Po mišljenju nutricionista ponekad je najbolje rešenje za osobe koje imaju problem sa većim apetitom i sve sporijim metabolizmom, masna dijeta.

Ljubitelji mesa, biće oduševljeni predlogom da se zaobiđe povrće i prepuste se čarima namirnicama životinjskog porekla.

Dijeta deluje kao keto dijeta jer se ne unose ugljeni hidrati pa telo kreće da razlaže masti i koristi ih kao pogonsku energiju. Takvo stanje se naziva ketoza. 

Za mesnu dijetu, nutricionisti kažu da može da deluje i brže od keto dijete.

Od namirnica biljnog porekla, u ishranu su uključena biljna ulja, dozvoljene su masline, tikvice i bundeve, a od voća samo bobičasto voće.

Akcenat je na mesu, naročito živinskom ali i masnijoj govedini, ribi, a posebno lososu i jajima i mlečnim proizvodima.

Ako se budete pridržavali pravila, moći ćete da izgubite nekoliko kilograma ta samo nekoliko nedelja, što je ogroman pomak u odnosu na to da se ništa pre nije dešavalo.

Istraživanja su pokazala da se može smanjiti od tri do pet kilograma nedeljno, što u proseku između 10 ili 15 kilograma za mesec dana.

Na internetu se mogu pronaći tvrdnje kako se mesnom dijetom može skinuti oko deset kilograma nedeljno i čak oko 20 kilograma za mesec dana. Ali….. Te brojke bi možda bile približne kada se radi o slučajevima gojaznih osoba, kada imaju mnogo više od 100 kilograma. Pored toga, nije ni zdravo za tako kratko vreme izgubiti toliko puno kilograma.

Ipak neki nutricionisti veruju da se ne treba ići u krajnost ni sa čim i da ukoliko se odlučite za primenu mesne dijete, ovo je predloženi jelovnik. Pripremite se ovo je malo skuplja dijeta i zahteva dosta vremena za pripremu. U daljem tekstu se nalazi jelovnik po danima:

DIJETA 

Dan 1

Doručak:  Omlet napravljen sa 3 belanceta, seckanom mešanom paprikom, šakom spanaća

Medju-obrok:  100g piletine (naravno nemojte je pržiti već grilujte ili kuvajte i skinite kožicu), i pola crvene paprike

Ručak:  1 grilovane pileće grudi, mešana sveža salata sa crvenom paprikom, zelena boranija i 1 kašika maslinovog ulja

Medju-obrok:  100 g ćurećih grudi sa ¼ svežeg krastavca

Večera: 100g grilovanih ćurećih grudi sa brokolijem napravljenim na pari

Dan 2

Doručak:  100g pečenih pilećih grudi sa keljom

Medju-obrok: 100g ćurećih grudi sa polovinom zelene paprike

Ručak: prženi bakalar u filetima sa mešanom zelenom salatom, i sa pola supene kašike maslinovog ulja

Medju-obrok: 100g ćurećih grudi sa brokolijem napravljenim na pari

Večera: Odrezak lososa sa seckanom mirodjijom i kuvanim brokolijem

Dan 3

Doručak: 100g dimljenog lososa sa spanaćem

Medju-obrok: 100g pilećih grudi sa polovinom žute paprike

Ručak:  1 grilovane pileće grudi sa sezonskom salatom i jednom polovinom supene kašike maslinovog ulja

Medju-obrok:  100g  ćurećih grudi sa ¼ avokada

Večera:  1 ili 2 šnicle jagnjetine pravljene na žaru, kuvani brokoli i spanać

Dan 4

Doručak: Kajgana (jedno celo jaje i 2 sa belancetom samo), paradajz, boranija

Medju-obrok: 100g ćuretine sa ¼ svežeg krastavca

Ručak:  Pečeni bakalar sa salatom, paradajzom, spanaćem i jednom polovinom supene kašike maslinovog ulja

Medju-obrok: 100g pilećih grudi sa ½ grilovanom tikvicom

Večera:  100g pilećih grudi sa kineskom mešavinom povrća (dodajte ½ supene kašike maslinovog ulja) i zelena salata

Dan 5

Doručak: 200g ćurećih grudi sa ¼ avokada i ¼ svežeg krastavca

Medju-obrok: 2 tvrdo kuvana jaja i pola crvene paprike

Ručak: 150g grilovanih gambora sa zelenom salatom i paradajzom, ½ kašike maslinovog ulja

Medju-obrok: 100g ćurećih grudi sa 5 badema

Večera: 100g pilećih grudi sa kuvanim brokolijem

Dan 6

Doručak: 1 grilovani filer bakalara sa pečenim paprikama i tikvicama

Medju-obrok: 100g piletine sa paradajzom

Ručak: 150g ćuretine sa zelenom salatom, kuvani brokoli i ½ supene kašike maslinovog ulja

Medju-obrok: 100g piletine sa 5 oraha

Večera: 150-200g bifteka  sa barenim brokolijem i boranijom

Dan 7

Doručak:  Omlet napravljen sa 3 belancera, grilovanim paradajzom, kuvanim spanaćem

Medju-obrok: 100g ćuretine sa 5 indijskih oraha

Ručak: 150g pilećih grudi sa šparglom i zelenom salatom

Medju-obrok: 100g ćuretine sa ¼ svežeg krastavca

Večera: Pačije grudi bez kože grilovane i brokoli

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR