Sastojci:
– 550 g brašna
– 1 kvasac
– 1 belance
– 200 ml mleka
– 100 ml ulja
– 100 g jogurta
– 1 kašičica soli
-Punjenje:
– 200 g sira
– 2 kašike kisele pavlake
– 1 jaje
– peršun, po ukusu
I još…
– 1 žumance
– malo mleka
Priprema:
Brašno sjediniti sa svim suvim sastojcima, pa dodati tečne i umesiti testo. Ostaviti na toplom da miruje 30 minuta.
Dok testo miruje pripremiti punjenje i pleh obložen papirom za pečenje.
Sir izdrobiti na što sitnije, pa mu dodati jaje, pavlaku i po ukusu peršun. Testo izručiti na vrlo malo brašna i podeliti na 15 do 20 manjih komada, piše N1.
Svaki komad testa razviti što tanje, pa na jednu stranu stavljati po veliku kašiku punjenja, drugu stranu, malo zaseći i zavijati kiflice. Stavljati ih na pleh da odstoje 20 minuta.
Svaku kiflu premazati sa mešavinom mleka i žumanceta i odmah posuti semenkama, pa peći kifle u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 do 25 minuta dok ne porumene.
Prijatno!