Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca penasto umutite sa 70 g šećera i vanilom. Sipajte ulje, a onda i kiselu vodu i nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i kafu i lagano promešajte. Zatim kratko mutite belanca i so, pa dodajte preostali šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano sjedinite. Sipajte u okrugli kalup koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u rerni na 165°C oko 40-45 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite kondenzovano mleko sa kakaom, pa dodajte obično mleko, mleko u prahu i slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite. Prebacite ohlađenu koru u kalup obložen providnom folijom, pa štapićem za ražnjić napravite rupe. Sipajte fil od mleka, pa pokrijte providom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom (120 ml), a preostalu slatku pavlaku (300 ml) umutite. Pomešajte ove dve smese i dobro umutite da se lepo sjedine. Premažite celu tortu i ako želite ukrasite jagodama.
Glas javnosti/M01S
3 sata