Glas Javnosti

KORISNI SAVETI ZA PRIPREMU ZIMNICE : Postoje četiri greške koje upropaste trud

Hrana
Autor: Glas javnosti

Domaćice najbolje znaju da je priprema zimnice veoma naporan posao, a nekada i pored mnogo uloženog truda zimnica propadne pre nego što dođe zima.

Loše mesto za odlaganje zimnice

Da bi zimnica dočekala i preživela zimu, potrebno je da je čuvate na mestu gde nema vlage, promaje, sunca i toplote. Ovi faktori utiču na ubrzanu fermenatciju voća i povrća u tegli i njihovo brže kvarenje.

Pravilno sterilisanje tegli

Ukoliko su tegle nepravilno sterilisane, u njima mogu da ostanu bakterije i razni štetni mikroorganizmi koji će dovesti do fermentacije voća i povrća. Da biste izbegli rizik od ove pojave, važno je da ih dobro operete.Upotreba prezrelog voća ili povrća

Ako su voće i povrće prezreli, to će dovesti do bržeg raspadanja i kvarenja, pa čak i ako budete stavili konzervanse. Da se ovo ne bi dogodilo, birajte čvrste i mlade plodove koji nemaju oštećenja i znakove truljenja.

Ako niste dobro zatvorili teglu

Važno je da dobro zatvorite poklopac dok je sve još vruće, jer će toplota izvući kiseonik i stvoriti vakuum. Ukoliko kiseonik uđe teglu ili flašu, izazvaće ubrzano kvarenje piše Telegraf

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR