Priprema je baš jednostavna i uspeva bukvalno svima, a ni sastojci nisu skupi i uglavnom ih imate kod kuće.
Priprema:
Pomešajte jaje, šećer i skrob, pa sipajte mleko i ekstrakt i koru limuna. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Vreo fil sipajte u posudu, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte ulje, jogurt i vanilin šećer. Promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Kalup za mafine koji ima ispupčenje u sredini nauljite i pospite brašnom. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. Izvadite, pa u šupljinu sipajte fil i ukrasite jagodama. Pospite šećerom po želji.
Glas javnosti/Stvar ukusa