U posudi pomešajte ulje, vodu i vanilin šećer, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite pola sata u frižideru. Zatim odvajajte po malo testa i oblikujte loptice. Poređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta. Svaku lopticu lagano nožem izdubite. Čokoladu istopite, pa umutite sa margarinom koji ste prethodno mikeserom sjedinili sa šećerom. Zatim dodajte rum i još malo umutite. Fil za breskvice sipajte u udubljenje od testa, pa preklopite drugom lopticom od testa. U šerpi isptopite vodi i šećer, pa ako želite dodajte malo žute i crvene boje (par kapi). Umočite jednu po jednu stranu i onda uvaljajte u kokos. Breskvice su spremne za serviranje. Ako želite i klasičnu verziju, predlažemo vam da napravite posne breskvice punjene džemom.
Glas javnosti/M01S