Glas Javnosti

KLOPICA ZA TILI ČAS : Ukusan ručak od povrća koji se obožava

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pomešajte tikvice, krompir, šargarepu i luk i napravite ćevape kojima neće moći da odole ni ljubitelji mesa. Ovo vrlo jednostavno jelo je odličan predlog za ručak, a možete da poslužite sa nekim umakom ili salatom.

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • mladi luk 
  • 2 jajeta 
  • 4 kašike griza 
  • 1 čen beli luk 


Priprema: 
Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite 10 minuta da puste vodu. Krompir isto izrendajte i stavite ga u drugu posudu i prelijte vodom. Isto ostavite 10 minuta. Šargarepu samo izrendajte, a mladi luk iseckajte. Tikvice i krompir dobro ocedite, pa stavite u neku posudu, dodajte šargarepu, luk, griz, jaja, mladi luk i mleveni beli luk. Dobro sjedinite. Posolite i pobiberite i opet promešajte, pa oblikujte čevape. Ispžite na malo ulja sa svih strana, pa stavite na ubrus da upiju višak ulja. Zatim poređajte u vatrostalnu posudu i pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta.

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR