Hrskava piletina u slatkom i slanom sosu je kineski klasik, s tim što se u ovom receptu duboko pečenje zamenjuje laškim načinom prženja mesa koje pravi daleko manje nereda, a i dalje pruža isto ono zadovoljstvo ukusa kineske hrane.
U veliku plastičnu kesu stavite komade piletine i ¼ šolje kukuruznog skroba. Začinite solju i biberom i dobro stiskajte da se svi sastojci pomešaju.
U veliki tiganj, najbolje vok, na srednje jakoj vatri dodajte dve kašike ulja.
Otresite višak kukuruznog skroba sa mesa i dodajte piletinu u ulje. Pržite je u serijama, do zlatne boje, oko sedam minuta. Ocedite na tanjiru obloženom papirnim ubrusom.
Dodajte preostalu kašiku ulja u tiganj i propržite beli luk i ljuspice crvene paprike dok ne zamirišu, oko 30 sekundi. Sipajte pileći buljon i pažljivo sastružite drvenom varjačom sve ukuse sa dna tiganja.
U srednjoj činiji umutite hoisin sos, med, soja sos i sok od limuna sa preostalom jednom kašikom kukuruznog skroba dok se ne sjedini. Dodajte smesu u tiganj i dinstajte dok se malo ne zgusne, oko jedan minut.
U sos sada dodajte brokoli i dinstajte dok ne omekša, oko pet minuta. Vratite piletinu u tiganj i promešajte dok se sva ne bude u sosu.
Dinstajte sve još najviše jedan minut piše Telegraf
Pospite piletinu susamom i poslužite preko pirinča.