Sastojci:
– 100 g ovsenih pahuljica
– 4 kašike pšeničnog brašna
- 100 g kikirikija
- 1 ravna kašičica cimeta
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
- jogurt i malo ulja, količina dovoljna da se zamesi testo
- džem po izboru
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Sameljite ovsene pahuljice, tako da imaju teksturu sličnu brašnu. Isto uradite i sa kikirikijem.
U činiju stavite sastojke koje ste prethodno usitnili, brašno, prašak za pecivo, cimet, sve lepo izmešajte.
Dodajte jogurt i ulje. Nema precizne mere za ova dva sastojka, samo je važno da dobijete gustu masu pogodnu za formiranje keksića.
Pripremite pleh, prekrijte ga tankim slojem ulja.Uzmite male količine smese i od nje formirajte keksiće.
Pleh stavite u rernu, prvo pecite na nižoj temperaturi, a kasnije povećavajte. Sami će te primetiti kada budu bili spremni, piše N1.
Ispečene keksiće premažite džemom po izboru. A preko sloja džema prelijte crnu čokoladu.