Glas Javnosti

KAKO ODABRATI KRASTAVCE ZA ZIMNICU? Nekoliko saveta za domaćice

Hrana
Autor: Glas javnosti

Koji krastavci su najbolji za kiseljenje

Sezona krastavaca je već počela, cene polako padaju, nije na odmet da počnete da razmišljate o ostavljanju zimnice. Međutim, treba da znate da nisu svi "primerci" ovog povrća pogodni za kiseljenje i konzerviranje, prenosi Mondo.

Saznajte od kakvih vrsta se pripremaju najbolji kiseli krastavci!

 

Birajte primerke koji imaju tanju koru i dosta tuberkula ili šiljaka, jer će tako najpre upiti tečnost za kiseljenje. Najbolje da budu što manji i kraći, ali ne previše debeli, a "meso" da im bude gusto i hrskavo kako prilikom kiseljenja ne bi previše omekšali. 

U vrste koje su najpogodnije za zimnicu spadaju kornišoni.


Šta treba izbegavati?

Krastavci koji imaju jedno ili više sledećih osobina definitivno nisu pogodni za kiseljenje: oni koji su vodeni, koji imaju debelu koru, čija pulpa je prozirna i meka, koji imaju dosta semena ili je ono veliko, koji imaju šupljine unutra i, naravno, oni koji su gorkog ukusa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR