Glas Javnosti

Pijte vodu iz KISELIH KRASTAVACA jer odlično deluje na ORGANIZAM

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Julije Cezar i drugi rimski carevi davali su kisele krastavce svojim vojnicima da jedu kako bi bili jači.

Danas je dokazano da je voda ili „sok“ od kiselih krastavaca zaista kao magični napitak koji čini čuda za vaše zdravlje.

Pomaže zdravlju stomaka

Kisela voda je takođe dobra za zdravlje creva. Pošto je sirće fermentisana hrana, ono stimuliše rast dobrih bakterija u želucu i na taj način utiče na ceo sistem za varenje. Dokazano je da kopar pomaže kod probavnih smetnji i grčeva u stomaku.

 Gubitak težine

Prema jednoj studiji u Japanu, svakodnevna konzumacija sirćeta dovodi do smanjenja telesne težine, a sirće je glavni sastojak kiselih krastavaca! Pijenje soka od kiselih krastavaca može biti mali dodatak vašoj ishrani koji može napraviti znatno veće pomake u gubitku težine nego što mislite.

Održava telo hidriranim

Ako ste dehidrirani jer ste dugo vežbali, pijenje nečega što sadrži natrijum može pomoći da se brže uspostavi ravnoteža tečnosti u vašem telu. Natrijum je esencijalni element koji gubimo znojenjem, a kako sok od kiselih krastavaca sadrži dosta natrijuma, odličan je izbor za brži oporavak organizma nakon intenzivnog vežbanja.

 Prijatelj u menstruaciji

Ako žudite za nečim slanim u najgorim danima menstruacije, kiseli krastavci su savršeni. Ne samo da su niskokalorični, već i zbog kiselosti sprečavaju apetit.

Bogat antioksidansima

Kisela voda je bogata vitaminima C i E, ključnim elementima koji pomažu telu da smanji štetu koju izazivaju slobodni radikali. Ovi vitamini takođe pomažu u jačanju imuniteta i imaju niz drugih zdravstvenih prednosti.

Osvežava dah

Loš zadah izazivaju bakterije u usnoj duplji. Sirće iz vode iz kiselih krastavaca deluje kao moćno dezinfekciono sredstvo i uništava štetne klice i bakterije. Kopar ima i antibakterijski efekat i u kombinaciji sa vinskim sirćetom zaista može pomoći da se „popravi” loš zadah.

 Lek protiv mamurluka

Kiseli krastavci mogu pomoći u sprečavanju mamurluka. Posle konzumiranja alkoholnog pića pojedite dva velika kisela krastavca pre spavanja i nećete imati problema. Kiselina razbija alkohol, pa nećete imati mamurluk ni nakon prilično burne večeri.

 ( Agroinfo.rs )

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR