Glas Javnosti

POVRATAK U DETINJSTVO: Zasladite SRCE I DUŠU najukusnijim pišingerima koristeći isključivo OVAJ recept

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pišingeri su i dalje najukusnije oblande! Pripremite ih sa puno ljubavi i uživajte u ukusu koji će vas vratiti u detinjstvo.

Iako je originalni recept za ovaj čuveni kolač sačuvan u Beču, ova verzija pišingera mu sigurno može parirati. 

Potrebno vam je 8 jaja, 300 grama crne čokolade, 450 g šećera, 250 g putera, 1 pakovanje oblandi, piše stil.kurir.rs.

Za glazuru koristite 100 grama crne čokolade i 3 kašike ulja.

Jaja i šećer nemojte mutiti mikserom, već sjedinite žicom, dok blago ne zapene. Smesu stavite da se kuva na pari, i vodite računa da sud u kome su jaja ne dodiruje voda. Sve vreme mešajte, dok se kristali šećera ne istope, a jaja postanu gusta. To ćete najbolje videti ukoliko povučete varjačom po dnu suda i dno možete da vidite. Dodajte izlomljenu čokoladu i sve mešajte dok se čokolada ne istopi. Zatim ovu smesu ostavite da se potpuno ohladi.

Puter dobro umutite mikserom, pa dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila od čokolade. Mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini.

Podelite fil na četiri jednaka dela, pa filujte oblande. Tako nafilovane pritisnite nečim teškim, kako bi se bolje zalepile i ostavite najmanje dva sata da se ohladi.

Na kraju nanesite glazuru. Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri ili pari, pa prelijte pišinger oblande, ostavite da se čokolada stegne, pa secite na parčiće željene veličine i poslužite.

Uživajte u ovoj fenomenalnoj poslastici!

BONUS VIDEO: Specijalista genetike o ulozi gena i kako ih iskoristiti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR