Glas Javnosti

JEDAN TRIK ZA SAVRŠENI ČOKOLADNI SUTLIJAŠ: Proveren recept svetskih majstora kuhinje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Nova verzija omiljene poslastice iz detinjstva - čokoladni sutlijaš.

Sutlijaš je slatki desert koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku. Mogu mu se dodati cimet, vanila, limunova kora... Jede se topao ili hladan. Jeftina poslastica odličnog ukusa koju smo svi jeli u detinjstvu. Napravite novu verziju koja će vas potpuno raspametiti, a sve što treba da uradite je da dodate čokoladu. Svetski kuvari su dodavanjem ove namirnice potpuno zaludeli svet, prenosi portal Stvar ukusa.



Sastojci:

  • 150 g pirična 
  • 850 ml mleka 
  • 2 kašike putera 
  • 250 g čokolade 
  • 2 kašike šećera


Priprema

Pomešajte mleko, pirinač i šećer, pa kuvajte. Zatim postepeno dodajete seckanu čokoladu i mešajte dok se skroz ne otopi. Na kraju dodajete puter koji čekate da se otopi, isto uz mešanje. Ukrasite trešnjama ili nekim drugim voćem po želji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR