Glas Javnosti

IMA RAZLIKE: Stavljate li jaja u ključalu ili hladnu vodu kada ih kuvate?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sigurno ste čuli savet da vodu u kojoj su se kuvala jaja treba prokuvati i ostaviti da ključa još pet minuta, a zatim skloniti sa šporeta? Nije baš tako. Obično tada žumance ostane sirovo, a belance bude skuvano.

Meri Frensis Kenedi Fišer, nekada jedna od najboljih kuvarica u Americi, pre smrti je napisala knjige u kojoj je davala važne savete o kuvanju.

Pored brojnih trikova kako da pripremite hranu, otkrila je i dve najbolje metode za savršeno kuvana jaja koja garantuju da će žumance biti potpuno kuvano, ali i mekano.


Prvi način je možda najlakši, važno je samo da sledite korake po redu.

Prvo jaja treba preliti hladnom vodom, pa tek onda staviti u ključalu vodu. Ringla treba da radi na srednjoj jačini, pa onda jaja možete ostaviti koliko god želite.

Iako možda mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite sigurni da će se kuvati jednako brzo kao kada voda proključa.

Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja i zatim brzo zagrevanje vode. Čim proključa, jaje je kuvano!

Iako su ove njene metode dobile mnogo pohvala, a ljudi koji su ih isprobali kažu da su jaja zaista najukusnija kada se kuvaju na ovaj način, Meri je u svojoj knjizi navela da postoji jedan mali nedostatak.

Jaja su savršeno kuvana, ali je teže očistiti ljusku od njih.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR