Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK ZA CELU PORODICU: Karfiol sa jogurtom i parmezanom (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zapečeni karfiol sa jogurtom i parmezanom, ručak za celu porodicu.

Sastojci:

– 1 srednji karfiol


– 1 jaje

– 2 dl jogurta

– 2 kašike prženog susama

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 1 kašičica suvog peršuna

– so, biber

 I još…

– malo parmezana

– malo maslinovog ulja

Priprema:

Karfiol oprati i podeliti na cvetove. Staviti ga u ključalu slanu vodu da se skuva do pola.


Ne treba da bude suviše mekan. Kada se skuva, preliti ga na kratko hladnom vodom, a onda ga ocediti.

Dok se karfiol hladi, u posudi izmutiti jaje, dodati gušći jogurt, prepečen susam, brašno, so, biber i peršun. Smesa treba da je gušća od one za palačinke.

Vatrostalnu posudu malo nauljiti, cvetove karfiola dobro uvaljati u masu sa jogurtom i ređati u posudu. Preostalu masu preliti preko karfiola. Posuti peršunom i parmezanom.

Zapeći u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni, dok ne dobije lepu koricu.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR