Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK : Sataraš lagana klopa u vrućim, letnjim danima

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sataraš se tradicionalno služi topao uz prilog po želji, kao što su kuvani pirinač, pire krompir ili sveža domaća lepinja.

Ovaj recept za sataraš možete da prilagodite prema sopstvenom ukusu dodavanjem drugih začina ili povrća. Ako niste ljubitelj piletine, možete da koristite i druge vrste mesa kao što su svinjetina ili junetina.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa (bataka, karabataka ili belog mesa)
  • 2 veće crvene paprike
  • 2 veće zelene paprike
  • 2 veće paradajza
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • Sveži peršun (opciono, za posipanje)


Priprema:

Piletinu operite i isecite na manje komade. Paprike očistite od semenki i iseckajte na kolutove. Paradajz operite i iseckajte na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk, i pržite ih dok ne postanu staklasti. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne promeni boju i postane blago zlatno.

Ubacite paprike i nastavite sa prženjem sve dok paprike ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Dodajte paradajz i alevu papriku. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine. Smanjite temperaturu i poklopite tiganj. Ostavite sataraš da se krčka oko 20-30 minuta, povremeno mešajući. Ako je potrebno, možete dodati malo vode ako primetite da se tečnost previše redukuje. Kada je sataraš gotov, posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, pospite svežim peršunom pre serviranja.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR