Ovaj recept za sataraš možete da prilagodite prema sopstvenom ukusu dodavanjem drugih začina ili povrća. Ako niste ljubitelj piletine, možete da koristite i druge vrste mesa kao što su svinjetina ili junetina.
Sastojci:
Priprema:
Piletinu operite i isecite na manje komade. Paprike očistite od semenki i iseckajte na kolutove. Paradajz operite i iseckajte na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk, i pržite ih dok ne postanu staklasti. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne promeni boju i postane blago zlatno.
Ubacite paprike i nastavite sa prženjem sve dok paprike ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Dodajte paradajz i alevu papriku. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine. Smanjite temperaturu i poklopite tiganj. Ostavite sataraš da se krčka oko 20-30 minuta, povremeno mešajući. Ako je potrebno, možete dodati malo vode ako primetite da se tečnost previše redukuje. Kada je sataraš gotov, posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, pospite svežim peršunom pre serviranja.
Glas javnosti/M01S
16 min