Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK : Samo za gurmane PERKELT!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovo fantastično jelo će gurmani obožavati, a meso je toliko mekano da se raspada. Ako ste ljubitelj pikantnog ukusa obavezno dodajte i ljutu papričicu, ali možete da je izbacite ako ne volite ljutu hranu. Takođe, perklet možete da pripremate i od junećeg mesa, ali danas smo za vas izabrali teletenu.

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa
  • 4 crna luka 
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 štapića celera
  • 1 ljuta paprika
  • 150 g slanine
  • 250 ml paradajz sosa
  • 3 kasičice tucane paprike
  • 1 l crvenog vina
  • lovorov list


Juneće meso
 isecite na kockice, a slaninu sitno iseckajte. Zatim u dubokoj šerpi istopite malo putera, pa propržite juneće meso i slaninu. Izvadite iz šerpe, a ako je potrebno dodajte još malo putera. Kada se istopi dodajte sitno seckani crni luk, pa pržite dok ne omeška, a onda dodajte i sitno seckanu šargarepu, ljutu papriku, celer, kao i mleveni beli luk. Pržite dok povrće ne omekša, a onda sipajte vino i paradajz sos, pa vratite juneće meso i slaninu. Stavite lovorov list, pospite tucanom paprikom, pa posolite i pobiberite. Začinite još ako je potrebno, pa poklopite i krčkajte perkelt minimum 2 sata. Povremeno promešajte, a što se perkelt duže kuva to je ukusniji. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR