Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK : Gulaš sa kupusom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte ovaj sa mlevenim mesom i kupusom koji se pravi jednostavnije od originala. Kombinacija sastojaka je čarobna, tako se dobro uklapaju i kombinuju

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (po izboru) 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa 
  • 150 g pečuraka 
  • 150 g čeri paradajza 
  • 250 ml paradajz sosa 
  • 450 g kupusa 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 


Priprema: 

U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, a onda dodajte i sitno seckani crni luk i pržite još nekih minut. Zatim dodajte mleveni beli luk, a nakon toga i rendanu šargarepu. Opet pržite par minuta, pa dodajte seckane pečurke. Začinite po želji i dobro promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polutke i paradajz sos. Dobro promešajte i krčajte 5-10 minuta, a zatim dodajte i rendani kupus (ili isečen na trake). Lepo promešajte, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Gotov gulaš pospite seckanim peršunom

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR