Glas Javnosti

Idealna poslastica posle ručka: Pita od bundeve sa gotovim korama kojoj niko neće odoleti

Hrana
Autor: Glas javnosti

Retko ko može da odoli ukusnim pitama i bilo kojoj vrsti testa, po čemu smo mi i nadaleko poznati. Jedna od omiljenih pita i ona koja se pravi u ovom zimskom periodu je pita od bundeve sa gotovim korama. Iako joj je ukus neprikosnoven, njena priprema nije komplikovana, a recept je takođe pogodan i za one manje vešte u kuhinji.

Bundevu oljuštite i očistite je od semenki pa na krupno je izrendajte. Možete je ostaviti u cediljki kako biste bili sigurni da će se lepo ocediti, ali nije neophodno. Preko pospite malo šećera.


Za to vreme, uzmite jednu koru i premažite sa mešavinom vode i ulja, a možete i prstima blago da poprskate. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak tako da ukupno imate četiri kore poslagane jednu na drugu. Onda uzmite fil i rasporedite ga po jednoj strani kore, pa pre nego što počnete da je rolujete, pospite još malo šećera, za slučaj da bundeva nije mnogo slatka. Ako vam je bundeva vlažna i nije se dovoljno ocedila, slobodno možete posuti i malo griza preko fila. Tek na kraju pospite malo suvog grođža i cimeta, sve po želji.

Urolajte i složite na pleh, možete malo ulja poprskati preko pite pa kada popunite pleh stavite ga na pečenje oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada bude gotova, ostavite je da se malo ohladi i pospite preko šećer u prahu.





Glas Javnosti/ T02S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR