Bundevu oljuštite i očistite je od semenki pa na krupno je izrendajte. Možete je ostaviti u cediljki kako biste bili sigurni da će se lepo ocediti, ali nije neophodno. Preko pospite malo šećera.
Za to vreme, uzmite jednu koru i premažite sa mešavinom vode i ulja, a možete i prstima blago da poprskate. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak tako da ukupno imate četiri kore poslagane jednu na drugu. Onda uzmite fil i rasporedite ga po jednoj strani kore, pa pre nego što počnete da je rolujete, pospite još malo šećera, za slučaj da bundeva nije mnogo slatka. Ako vam je bundeva vlažna i nije se dovoljno ocedila, slobodno možete posuti i malo griza preko fila. Tek na kraju pospite malo suvog grođža i cimeta, sve po želji.
Urolajte i složite na pleh, možete malo ulja poprskati preko pite pa kada popunite pleh stavite ga na pečenje oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada bude gotova, ostavite je da se malo ohladi i pospite preko šećer u prahu.
Glas Javnosti/ T02S