Glas Javnosti

POSNA DOMAĆA PAŠTETA: Recept koji ćete obožavati!

Hrana
Autor: Glas Javnosti

Pašteta od povrća i kikirija je odličan izbor za dane posta ali i ukoliko se pridržavate veganske ishane.

Pašteta je u većini slučajeva izbor kada je brzi obrok u pitanju. 

Ipak, u vreme Vaskršnjeg posta teško je pronaći ukusnu  posnu paštetu bez kapi ulja ili bez tunjevine. 

 

Pašteta od povrća i kikirija je odličan i zdrav izbor u danima posta ali i ukoliko se pridržavate veganske ishane, jer ne sadrži ni meso ni ribu.

Sastojci:
450 gr krompira
200 gr šargarepe
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
200 gr pečenog kikirikija
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
začini po ukusu

Priprema:
Krompir i šargarepu skuvati, pa vodu u kojoj se povrće kuvalo odvojiti sa strane. Višljuškom ili mikserom napraviti pire od kuvanog povrća, a potom dodati sitno iseckani crni i beli luk i začine.

Kikiriki usitniti u blenderu, pa ga dodati pireu i sve dobro sjediniti. Gustinu ovog namaza regulišete dodavanjem vode u kojoj su se kuvali krompir i šargarepa, pa ukoliko volite nešto ređe paštete dodajte malo tečnosti od povrća.

Uz svežu salatu i tostirani hleb ova pašteta biće kompletan obrok.

Ovako pripremljen namaz možete i zamrznuti i vaditi po potrebi, a u frižideru ga čuvajte do 5 dana.

Prijatno!

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR