Glas Javnosti

DŽEM OD JAGODA PO DOMAĆEM RECEPTU : Ukus koji se ne zaboravlja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Iskoristite dok još možete da nađete mirisne i sveže plodove i napravite najukusniji domaći džem. Njega možete da koristite kao namaz za palačinke, kao punjenje za kiflice i kroasane..., a priprema je nikad jednostavnija. Potrebna su vam samo 3 sastojka, a ako niste iskusni u spremanju zimnice u nastavku teksta pročitajte kako da budete sigurni da je džem gotov.

  • Sastojci:
  • 900 g svežih jagoda
  • 2 šolje šećera
  • 1/2 limuna


Priprema:

U posudi pomešajte očišćene i iseckane jagode, pa dodajte limunov sok (iscedite pola limuna) i šećer. Lepo promešajte da se sve sjedini, pa ostavite sat vremena da jagode puste sok. Nakon toga smesu prebacite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Nakon toga smanjite temepraturu kako džem ne bi izgoreo. Nastavite da kuvate, ali nikako ne prestajte sa mešanjem. Bez obzira što ste smanjili temepraturu može da se desi da tokom kuvanja, pena koja se stvara krene da kipi, pa u tom trenutku sklonite šerpu sa šporeta i sačekajte da se spusti i onda nastavite sa kuvanjem. Znaćete da je džem gotov kada ga promešate i pena nestane, a drugi način koji će vam ukazati na to da je gotov je zvuk ključanja. Sipajte džem u sterilisane i vruće tegle. Možete da ga čuvate i do 6 meseci. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR