Priprema:
U posudi pomešajte očišćene i iseckane jagode, pa dodajte limunov sok (iscedite pola limuna) i šećer. Lepo promešajte da se sve sjedini, pa ostavite sat vremena da jagode puste sok. Nakon toga smesu prebacite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Nakon toga smanjite temepraturu kako džem ne bi izgoreo. Nastavite da kuvate, ali nikako ne prestajte sa mešanjem. Bez obzira što ste smanjili temepraturu može da se desi da tokom kuvanja, pena koja se stvara krene da kipi, pa u tom trenutku sklonite šerpu sa šporeta i sačekajte da se spusti i onda nastavite sa kuvanjem. Znaćete da je džem gotov kada ga promešate i pena nestane, a drugi način koji će vam ukazati na to da je gotov je zvuk ključanja. Sipajte džem u sterilisane i vruće tegle. Možete da ga čuvate i do 6 meseci.
Glas javnosti/M01S