Glas Javnosti

DORUČAK PO MERI LJUBITELJA MAFINA : Ukus bundeve u receptu koji osvaja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mafini su omiljeni kolači najmlađih, ali tu ne zaostaju ni odrasli kada je u pitanju njihova priprema. Recept je lagan i može da se kombinuje u slatko - slanoj varijanti koja uvek uspeva

Sastojci

  • 1 cela (oko 1.5 kilogram) šećerna bundeva
  • 2 jaja
  • 2 šolje granuliranog šećera
  • ½ šolje rastopljenog putera
  • ¼ šolje mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 ½ šolje brašna 
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika cimeta 

Posip:

  • ⅔ šolje šećera
  • 1 kašika cimeta



Priprema :


Pecite šećernu bundevu na velikom plehu za pečenje na 250 stepeni dok ne omekša, oko 45 do 60 minuta.

Otvorite bundevu, izvaditi meso iz kore, bacite  semenke i izgnječite je.

Prebacite 1 1/2 šolje bundeve u veliku posudu, a ostalo iskoristite za nešto drugo.

Umutite jaja, šećer, puter, mleko i ekstrakt vanile. Umešajte brašno, prašak za pecivo i cimet piše Telegraf

Podelite smesu u plehu za mafine obložene sa papirnim ulošcima.

Pomešajte dodatni šećer i cimet i pospite po vrhu.

Pecite mafine na 180 stepeni C dok čačkalica umetnuta u centar kolača ne izađe čista, što je oko 22 minuta.

Ohladite u plehu pet minuta pre služenja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR