Odlično se kombinuje sa pomorandžom, limunom, kruškom i jabukom- prenosi Agroinfo.rs.
Sok od kore dunje
Prvo treba da oljuštite dunje zatim kore od dunje staviti u šerpu za kuvanje. U kore dodati šećer i vodu i kuvati.
Kada provri kuvati još 10 minuta, skloniti sa šporeta i dodati limuntus. Poklopiti i ostaviti da se ohladi, procediti i sipati u flaše.
Sok od dunje bez šećera
1 kg dunje
2 limuna (sok i kora)
1 l vode
1 kesica konzervansa
Priprema:
Prvo ih operite, oljuštite i iseckajte na sitne komade.
Pomešajte dunje u loncu sa korom limuna, prelijte vodom i pustite da prokuva. Zatim smanjite vatru i ostavite da se kuva oko 30 - 45 minuta.
Povremeno promešajte i na kraju dodajte kesicu konzervansa po želji. Ohlađenu tečnost procedite u drugu posudu kroz sito sa gazom. Da iscedite sav sok, iscedite gazu.
Dobijenu tečnost kuvajte na jakoj vatri još 3 - 5 minuta. Sipajte sok u flaše koje ste sterilizovali. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.