Glas Javnosti

DOMAĆI SLATKIŠ KOME JE TEŠKO ODOLETI : Tart sa voćem koje svi obožavaju

Hrana
Autor: Glas javnosti

Francuski naopako okrenut kolač koji se pravio od jabuka, sada možete i sa kruškama da probate, efekat je isti ali ukus je neodoljiv

Originalni recept "trate tatin" odnosi se na tart sa jabukama, tačnije reč je o čuvenom francuskom naopako okrenutom kolaču koji se prvobitno pravio od jabuka.

Postoji jedno pravilo za jelo "tarte tatin", koje se pažljivo poštuje. Mora se servirati toplo, tako da se krema topi. Za Francuze ovaj desert na sobnoj temperaturi nije vredan tiganja u kome se pekao.

Sastojci za 4 porcije:

125 g običnog brašna

75 g putera

pola kašičice soli

0,5 l vode

1 žumance 

3-4 kruške (u zavisnosti od veličine) 

1 kg šećera u prahu

40 g maslaca


Priprema:

Vreme pripreme 25 minuta, vreme kuvanja 25 minuta

Maslac isecite na sitno, vrhovima prstiju umešajte u brašno i so da dobijete finu smesu. Dodajte žumance i vodu, sjedinite da napravite glatku kuglu. Umotajte u foliju i ostavite na hladnom dva sata. piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR