Glas Javnosti

Domaće buhtle kao iz pekare (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mekano pecivo u kom ćete uživati.

Sastojci:

– 600 g brašna


– 200 ml jogurta

– 1 kesica suvog kvasca

– 1 kašika šećera, 1 kašičica soli

– 80 ml ulja

– 1 jaje

– 1 žumance

– 200 ml toplog mleka

– 50 g maslaca za premazivanje

– 200 g džema, po izboru

Priprema:

U posudi pomešajte brašno i kvasac, pa dodajte šećer, ulje, so, jaje, jogurt, žumance i mleko.

Zamesite glatko testo, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom mestu da naraste.


Naraslo testo premesite, pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Ukoliko je potrebno dodajte brašna, ali neka testo ostane mekše.

Testo isecite na manje kvadrate. Na svaki kvadrat stavite po jednu do dve kašičice džema pa rukama oblikujte kuglu.

Pripremljene kugle testa stavite u posudu za pečenje obloženu pek-papirom.

Složite ih jednu do druge, pritom pazeći da preklapana strana bude na dole.

Ostavite ih na toplom mestu da narastu još malo, oko 30 minuta. Od ove količine testa dobićete oko 15 buhtli.


Buhtle premažite otopljenim maslacem, pa ih stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Pečene buhtle pospite šećerom u prahu, piše N1.

Prijatno!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR