– 330 g brašna
– 2 kašike kakaa
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1 jaje
– 150 g šećera
– 50 ml mleka
– rendana kora pomorandže
– 250 ml pavlake za kuvanje
– 250 g čokolade
– 80 g maslaca
– 20 g šećera
– 2 kašike mlevenih badema
Sve sastojke za testosjedinite i umesite oko pet minuta. Odmah razviti na vrlo malo brašna i obložiti kalup prethodno premazan sa malo ulja. Potrebno je da ivice budu oko dva centimetra isto obložene testom.
Pecite oko 15 i 20 minuta, pa pustite da se hladi.
Čokoladna smesa: Čokoladu iseći sto sitnije, pa je istopiti zajedno sa šećerom, maslacem i pavlakom.
Preliti odmah, dok je još toplo, preko testa. Po želji dodati dve kašike mlevenih badema. Ukrasiti i ostaviti da se ohladi.
Prijatno!
(Glas javnosti)