Glas Javnosti

NAJBOLJI RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ : Ovaj recept se traži više od ostalih, evo i zašto!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pored keksa u fil idu i iseckane banane. Banane se mešaju sa malo isceđenog soka od limuna, pa kolač ima posebnu aromu. Kora se natapa mešavinom vode i likera, ali ukoliko nemate liker možete izostaviti ovaj korak.

Sastojci:

  • Za koru:
  • 80 g brašna
  • 25 g krompirovog skroba
  • 4 jajeta
  • 80 g šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli
  • Za fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 3 mlečne čokolade (od po 100g)
  • 150 g keksa
  • 4 banane
  • sok od 1/2 limuna
  • Još:
  • 150 ml vode
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice likera sa bademom (Amareto liker)
  • 50 g mlečne čokolade

U činiji promešajte pšenično brašno, skrob i kakao. U drugu činiju ubacite belanca i so, pa miksajte dok ne dobijete čvrst šne. Postepeno dodajte šećer i nastavite da miksate. Dodajte jedno po jedno žumance, paralelno miksajući. Dodajte postepeno prosejanu kakao mešavinu, i umešajte špatulom. Smesu za koru izlijte na pleh obložen pek papirom, rasporedite ravnomerno i pecite na temperaturi između 160 i 170°C oko 20 minuta. Kada se ohladi, skinite pek papir i uklonite nožem gornji sloj kore za čokoladni kolač. Izlomite čokoladu i otopite je na pari. Izblendirajte keks, a banane isecite na kockice i pospite ih isceđenim limunom. Pomešajte banane i isceđen limun rukama. Umutite šlag, pa postepeno dodajte ohlađenu čokoladu, miksajući čitavo vreme. Dodajte i keks, pa umiksajte sve sastojke. Na kraju dodajte banane, pa pomešajte sve špatulom. Pomešajte prokuvanu vodu, šećer i liker, pa prelijte koru. Rasporedite fil sa bananama, poravnajte, pa izrendajte mlečnu čokoladu. Stavite čokoladni kolač u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR