Ali, na kraju se ispalti, jer je ovaj desert neverovatno ukusan. Ono što je bitno da uradite dok pripremate ovaj predivan desert jeste da žumanca i belanca mutite odvojeno, jer će tako biti lagan i pahuljast.
Priprema:
Kalupe pospite granuliranim šećerom, pa izlijte višak. U šerpi pomešajte mleko i slatku pavlaku, pa kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte rendanu ili lomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte kakao i vodu, pa promešajte i kuvajte kratko na pari. Zatim sklonite i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Odvojte žumanca od belanaca, pa umućena žumanca dodajte u čokoladnu smesu i promešajte. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte i šne u čokoladnu smesu i lagano sjedinite. Uzmite kalupe iste veličine, pa ih premažite puterom i pospite šećerom. Sipajte smesu u kalup i poređajte na pleh od rerne. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 13-15 minuta. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Izvadite sufle iz rerne i pospite šećerom u prahu, pa ukrasite umućenom slatkom pavlakom.
Glas javnosti/M01S