Glas Javnosti

CEPKANA PITA : Bake vas mogu naučiti sjajnom receptu, koji se prenosi već generacijama

Hrana
Autor: Glas javnosti

Srpske domaćice prave odlične pite, a jedna od njih je upravo i ova cepkana sa feta sirom i paradajzom. Iznenađujući sastojak je tortilja koja se koristi umesto kora, a ukus je fenomenalan

  • Sastojci:
  • 200 g tortilja 
  • 200 g feta sira 
  • 2 paradajza 
  • 3 jajeta 
  • 150 ml mleka 
  • malo tvrdog sira 


Priprema:

Iscepkajte tortilju i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali puterom. Preko pospite mrvljeni feta sir, kao i sečeni paradajz.Poređajte još jedan sloj cepkane tortilje. Zatim pospite mrvljeni feta sir i seckani paradajz, pa opet poređajte tortilju.Umutite jaja sa mlekom, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pite. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR