Glas Javnosti

Pljeskavice od tikvica, krompira i kačkavalja: Začas pripremite smesu i samo ih ubacite u rernu! (FOTO+RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pročitajte bakina uputstva kako da ih najbrže i najjednostavnije pripremite

Pljeskavice od tikvica, krompira i kačkavalj, pripremljene u rerni, a ne prđene na ullju u tiganju, odličan su izbor za lake, ukusne obroke, u kojima će svi uživati.

Pročitajte bakina uputstva kako da ih najbrže i najjednostavnije pripremite.

Potrebno je:

1 veći krompir
1 tikvica
2 jaja
250 gr mlevenog mesa
so, biber
mlevena paprika slatka
2 čena seckanog belog luka
1 veza mladog crnog lukamalo rendanog kačkavalja

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izrendati krompir i tikvicu, posoliti i ostaviti da odstoji pa iscediti. Krompir i tikvice (isceđene) staviti u činiju, pa dodati jaja, meso, biber, papriuku, seckani beli i crni luk.
Baka je sve to stavila u secka, da sve sjedini u kompaktnu masu, Pomoću kalupa za krofne formirati jednake pljeskavice, ređati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Ređati pljeskavice u pleh, pa preko staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta.



Glas javnosti / O10S



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR