Sastojci:
– 3 velike breskve
– 2 velika jaja
– 200 ml jogurta
– 1/2 čaše šećera
– 1/2 čaše ulja
– 2 čaše oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
Priprema:
Breskve operite, oljuštite i isecite na manje komade. Ako imate domaće breskve koje nisu prskane, ne morate da ih ljuštite, slobodno ih koristite sa korom.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. U drugu dodajte jaja i šećer i mešajte oko pet minuta, dok smesa ne postane svetlo žuta i gusta.
Zatim malo po malo dodajte ulje i lagano mešajte na najmanjoj brzini. Dodajte jogurt u činiju i ručno ga sjedinite sa ostatkom smese uz pomoć lopatice ili mutilice.
Na kraju dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i lagano mešati dok se sve ne sjedini.
Posudu za pečenje podmažite sa malo ulja i pospite brašnom. Sipajte smesu u pleh i po vrhu rasporedite isečene breskve.
Pecite kolač na temperaturi od 180 stepeni između 30 i 40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Kada bude pečen ostavite ga da se prohladi, pa isecite.
Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite, prenosi N01S.
Prijatno!