Ako ste ljubitelj slatkih užitaka koji mirišu na dom i toplinu, ovaj banana hleb sa čokoladom i orasima je savršen izbor za vas.
Zamislite miris zrelih banana, otopljene čokolade i hrskavih oraha koji se spajaju u mekanoj, sočnoj teksturi savršenog hleba.
Bilo da tražite brzi desert za užinu ili želite da impresionirate goste, ovaj recept je jednostavan, brz i, naravno, neverovatno ukusan.
Uz samo nekoliko sastojaka, uživaćete u svakom zalogaju. Pronađite sve što vam treba za pripremu ovog ukusnog slatkog specijaliteta i učinite svaki dan malo slađim.
Vreme pripreme:1. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite kalup za hleb papirom za pečenje ili ga dobro podmažite. Banane ogulite i izgnječite viljuškom u glatku kašu.
2. U velikoj činiji umutite jaja i šećer dok ne postanu kremasti. Dodajte otopljeni puter, vanilu i izgnječene banane, pa sve dobro promešajte.
3. U posebnoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet (ako ga koristite). Polako dodajte ovu mešavinu u mokre sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
4. U smesu umešajte iseckane orahe i komadiće čokolade. Pazite da sve bude ravnomerno raspoređeno.
5. Prebacite smesu u pripremljeni kalup za hleb i poravnajte površinu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 60-70 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva (testirajte u sredini hleba).
6. Kada je hleb pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu oko 10 minuta, a zatim ga izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.
Glas javnosti/D03S