Glas Javnosti

Sladak kupus bez mesa: Ovako su naše bake pripremale

Hrana
Autor: Glas javnosti

Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo u nastavku.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 šolja paradajza iz flaše
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • svež peršun, so
  • 2 čena belog luka

Zaprška:

  • pola kašike brašna
  • malo ulja
  • mlevena i tucana ljuta paprika


Priprema:
Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu.

Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite.
U tiganj stavite malo ulja i pola kašike brašna pa propržite. Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.



Glas javnosti/K03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR