Koji je zaprvo najbolji način korišćenja folije i u kojoj meri je treba koristiti?
- Aluminijumska folija se ne sme koristiti u mikrotalasnoj pećnici
- Aluminijumska folija se ne koristi za pokrivanje metalnih činija i posuđa
Koristite je na temperaturama nižim od 150 stepeni prilikom pečenja, kada god je to moguće. Sjajna strana aluminijumske folije je tu da održava temperaturu, kao i da ukoliko želimo da nam se meso ne ohladi brzo, takođe koristimo sjajnu stranu aluminijumske folije. Mat strana aluminijumske folije se koristi kada želimo da hrana ostane sveža što je duže moguće. Naresci, meso ili sendviči u frižideru treba da budu omotani tako da mat strana aluminijumske folije bude iznutra, a spolja sjajna - navodi Agroinfo.rs.
Posuđe u kojem se hrana peče u rerni treba da bude omotano tako da sjajna strana bude iznutra, a mat strana spolja. Mat strana aluminijumske folije će propustiti temperaturu, a sjajna strana će je zadržati unutra. Ovo pomaže da se jelo brže ispeče.
Pored kuhinjske namene, aluminijumska folija često može zameniti razne predmete
- Od folije napravite dve, tri loptice, i ubacite ih u bubanj mašine pre pranja veša. One će izazvati više okretanja veša, zbog čega će garderoba postati mekša.
- Aluminijumska folija može zameniti i žicu za ribanje suđa.
- Za oštrenje makaza list folije presavijte nekoliko puta, tako da bude ravan, ali deblji. Potom uzmite makaze koje želite da naoštrite, i secite foliju nekoliko puta.