Aleksandra prva u kategoriji pripremanje jela od ponuđenih namirnica; Ugostiteljsko-turistička škola Niš Aleksandra se na Republičkom takmičenju srednjih ugostiteljsko-turističkih škola, koje je održano proteklog vikenda u Loznici, takmičila u disciplini pripremanja jela od ponuđenih namirnica i uspela je da je da bude najbolja.
- Jelo smo nazvali "Niški talasi", s obzirom da je glavna namirnica bila pastrmka. Jelo je na živopisan način oslikavalo igru boja i ukusa, sublimirajući talenat, kreativnost i trud - objašnjava profesorka kuvarstva i mentor učenice ovog takmičenja Jelena Grozdanović.
Ističe da je stručni žiri Aleksandrino jelo ocenio kao najbolje u konkurenciji jela koje su pripremali đaci iz 24 škole iz Srbije.
Napominje i da je osim ukusa i prezentacija jela doprinela da niška učenica odnese pobedu.
Glas javnosti/K04S