Glas Javnosti

RIBLJA ČORBA PIKANTNA I NESVAKIDAŠNJA : Samo za ljubitelje ovog specijaliteta poseban RECEPT

Hrana
Autor: Glas javnosti

Gurmanski specijalitet možete uvek da jedete, a priprema nije komplikovana. Ako ste ljubitelj pikantne hrane, ne sumnjamo da će vas ovaj recept oduševiti. Ukoliko vam se ne dopada naš predlog ribe, možete da koristite neku po želji,a ovako pripremljena čorbai dosta podseća na riblji gulaš.

  • Sastojci:
  • 1 šaran
  • 1 oslić  
  • 2 paradajza
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 crni luk
  • 2 ljute papričice 
  • 2 čena belog luka
  • malo đumbira
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 1 kašičica garam masale (po želji) 
  • 1/2 kašičice kima u prahu
  • 1/4 kašičice kurkume u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 2-3 šolje vode 


Priprema: 

Ako ste kupili cele komade ribe očistite je i isecite, a najbolje je da imate filete. U blender stavite crni luk, paradajz, ljutu papričicu i beli luk. Dobro izblenirajte, pa sipajte u šerpu koji ste malo nauljili. Zatim dodajte paradajz pire i poklopite, pa krčkajte 10 minuta. Kada se zgusne dodajte rendani đumbir, korijander, garam masalu, kim i kurkumu, pa posolite. Promešajte, pa sipajte vodu i opet lepo sjedinite. Dodajte komade ribe, a možete i da je isečete, pa promešajte i poklopite. Kuvajte još 15 minuta dok riba ne bude spremna. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR