Glas Javnosti

Jednostavno, brzo i ukusno: Savršena riblja čorba

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mnogi vole riblju čorbu, ali se ustručavaju da je prave jer vlada mišljenje da ona mora i do sedam sati da se kuva na tihoj vatri.

Ovaj recept za riblju čorbu je gotov za svega sat vremena. Jednostavan i brzinski recept, a ukus će vas sigurno oboriti s nogu. Ono što je sigurno, svi će misliti da ste je kuvali satima i tražiće sigurno da im sipate još.

Sastojci:
  • 500 g fileta oslićaglava šarana
  • dve šnicle šarana
  • konzerva tunjevine u komadima
  • 200 grama dagnji
  • crveni luk
  • celer
  • beli luk
  • šargarepa
  • bosiljak
  • pasirani paradajz ili sok od paradajza
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • kora limuna
  • biber
  • brašno
  • aleva paprika
  • so
    Priprema:


    Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. 

    Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. 


    Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. 

    Ujedno bi trebalo dodati  i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate  začine, dagnje i malo narendane kore limuna. 

    Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.





    Glas javnosti/U01S



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR