Ovaj recept za riblju čorbu je gotov za svega sat vremena. Jednostavan i brzinski recept, a ukus će vas sigurno oboriti s nogu. Ono što je sigurno, svi će misliti da ste je kuvali satima i tražiće sigurno da im sipate još.
Sastojci:
Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta.
Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu.
Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom.
Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna.
Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.
Glas javnosti/U01S