Glas Javnosti
posta

VESNA TRIVALIĆ SE POSLE 17 GODINA SELI IZ DUBAIJA Evo gde će od jula živeti! Otkrila šta će raditi posle skoro dve decenije: RADUJEM SE

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica kaže da na setu vlada porodična atmosfera, što pozitivno utiče na sve glumce i da zbog toga snimanja teku bez problema.


Vesnu Trivalić trenutno je na setu snimanja popularnog serijala “Dug moru“ u Rosama. Poznata glumica kaže da se raduje svakom danu snimanja ove serije i otkriva da se posle sedamnaest godina života u Dubaiju, sa porodicom vraća u rodni grad, Beograd, jula ove godine, gde će nastaviti da se bavi glumačkim poslom.

Inače, na setu treće sezone serije “Dug moru” Vesna ističe da se oseća porodična atmosfera i da se raduje svakoj novoj sezoni.

Otkriva više i o liku Anđe, koji tumači, ali i o saradnji sa koleginicom Sekom Sablić, koja se pojavljuje kao najstarija štriga u trećoj sezoni.

- Mislim da bi gledaoci trebalo da nas posmatraju kao familiju koja živi daleko jedna od drugih, i koja se od 2018. godine, sreću i okupljaju, da provedu vreme zajedno, kao kolege i kao ljudi. Dobar deo familije koji se tiče posla i scenarija, će ostati između nas, da bi vama bilo veće zadovoljstvo i da biste imali iznenađenja za koja se mi trudimo. Svaki put je drugačije i divna je ekipa. Svake godine se kao novogišnja jelka okitimo novim ljudima. Milica Filipovska i Leon Lučev, reditelji su u trećem delu, a ima i novih glumaca. Dosta likova će otkrivati svoje dugove, koji su dugovi iz prošlosti. Sada će se to nekako i dublje zakuvavati. Naravno, kako već i ide, tako će i u životima likova biti i duhovitosti, da bi publika predahnula - priča Vesna Trivalić.


Glumica napominje da scenaristkinju Marijanu Čulić Vićentić poznaje još iz studenskih dana i mnogo je voli.
- Izrasla je u mudrog i maštovitog pisca. Takođe i za Leona Lučeva, nemam reči koliko ga obožavam, kao glumca. Sada sam dobila jedan bermudski trougao u saradnji sa njim i Milicom Filipovski koju sam isto upoznala pre serije. Jedna uzbudljiva, mudra mlada rediteljka, ali bih joj dala još 50 godina na tu mudrost koju nosi. Radujem se i svim kolegama. Lepo mi je, srećna sam, smejem se. Plačem kad treba u sceni, ali ovako ne. I radujem se što je lik Anđe sad pošao malo uzbrdo. Ranije je bilo uvek neke priče, drame, ali je to ona zakitila smehom i imala neko sidro. Sad je i Anđa dobila svoj komad muke koji će deliti sa ljudima ispred kamere, pa će sve to do publike doći - kaže umetnica.

Trivalićka objašnjava koliko joj je bilo teško da napravi jedan takav lik kakav je Anđa.

- Postoji veliko uzbuđenje u tome. Vi snimate 12 epizoda, rasporedite se gde se zapetljavate, gde padate, gde se dižete i to uz pomoć svih jer to je timski rad, nema solo igre. E, onda na tu postavljenu prvu bazu, znaju se odnosi. Svako zna ko šta igra i samo se neke okolnosti menjaju, koje promene tok i koje neke druge stvari samo pojašnjavaju. Dopalo mi se kao glumici, da dobijem neke otežane okolnosti, koje te povlače nazad, a koje iz njenog čistog bića ispadne nešto smešno. Ona nešto ne ume i ne može  jer je prosto takav karakter. Akcenat mi je ipak možda najveći problem.
Vesna otkriva da je gledala prethodne dve sezone serije “Dug moru” ali da to nije učinila odmah.

- Treba mi mali otklon. Kad se sve završi i prođe malo vremena, onda pogledam. Treba mi otklon jer uplivate u lik, kao u more. Moram da odgledam više puta. Prvo da uživam u onome što je dobro, a uživam i gledajući moje kolege.
Na pitanje da li je već snimala nove epizode sa Sekom Sablić, koja je novi lik u seriji, Vesna potvrđuje i pita nas zbog čega se interesujemo. Na našu konstataciju da su dve velike glumice na jednom projektu, Vesna kaže:

- Seka je van svih kategorija. Ja dugo nisam igrala u pozorištu a bila sam član JDP-a. Nisam igrala 18 godina i onda na poziv Tamare Vučković, koja me je i ranije brižljivo često zvala, ali ja nisam mogla, jer sam živela u Aziji, i dete mi je bilo malo. Međutim, pozvana sam da radim tekst Biljane Srbljanović “Vrata od stakla” u režiji Jagoša Markovića. Seka Sablić je bila u naslovnoj ulozi i to su vam temelji na kojima ćete da se vratite, zid na koji ćete da se oslonite. Plus ostale kolege, naravno. Tako da je to bilo nešto čemu sam se radovala. U predstavi smo se baš nekako našle.

Seka je mudar i divan čovek

Naglašava da je imala tremu kada je sa Sekom igrala predstavu, s obzirom da dugo nije bila na sceni.

- To je veliki proces i priprema ali taj susret na kraju sa publikom, vredi straha. Nama je svima čast igrati sa Sekom. Ona je vrhunski partner i divan čovek. Mudra, duhovita i uvek imate olakšanu okolnost da vas spasi ako ne bude dobro, tim svojim šarmom i harizmom. Sa njom bi i drvo igralo i zaplakalo, ako treba da plače - zaključuje Trivalićka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR