Glas Javnosti

VELIKA TUGA! Preminuo legendarni glumac i dobitnik Oskara

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Poznati glumac Vilijam Hert, najpoznatiji po svom Oskarom nagrađenog filmskog ostvarenja “Poljubac žene pauka” umro je u nedelju u 71. godini života, prirodnom smrću.

Hart je bio nominovan za četiri Oskara tokom svoje duge karijere, postigavši dve nominacije za najboljeg glumca u čak dva filma, a potom i za sporednog glumca za manje od 10 minuta vremena na ekranu u filmu „Nasilnička prošlost.”, piše Objektiv.

U skorije vreme, Hart je postao dobro poznat mlađoj generaciji filmskih ljubitelja sa svojim portretom besmislenog generala Tadeusa Rosa u „Neverovatnom Hulku“ iz 2008. Kasnije je ponovio ulogu u „Kapetan Amerika: Građanski rat“ i „Osvetnici: Rat beskonačnosti“, „Osvetnici: Kraj igre“ i „Crna udovica“.Hart je igrao i glavnu ulogu u „Izmenjenim državama”, glumeći problematičnog naučnika u filmu Kena Rasela. Sledeće godine igrao je zajedno sa Ketlin Tarner u filmu „Vrelina tela“, a potom još jednom glavnom ulogom u „Parku Gorki“.Hertovu smrt je za Variety potvrdio njegov prijatelj Geri Birne.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR