Glas Javnosti

JA SAM IMALA 16, ON 42. GODINE I BIO JE OŽENJEN! Životna priča pevačice je dokaz da PRAVA LJUBAV postoji (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Pre desetak godina pevačica Selin Dion bila je najbolje plaćena pop pevačica na svetu, a i danas može da se pohvali bogatim bankovnim računom. Volela je samo jednog muškarca i prošla fascinantan put od siromašne devojčice podizane uz trinaestoro braće i sestara do svetski poznate zvezde, od ružnog pačeta do zgodne žene.

Kako je opisala u autobiografiji "My Story, My Dream", imala je srećno detinjstvo puno ljubavi. Rodila se 30. marta 1968. kao najmlađe, 14. dete Ademara i Thereze Dion u mestu Šarlemanj, tridesetak kilometara istočno od Montreala.
Otac porodice Dion bio je mesar, majka domaćica i držali su lokalnu gostionicu, piše Blic.


Porodica nije bila imućna, a kad je Tereze Dion saznala da je trudna 14. put, nije bila najsrećnija osoba na svetu.

- Kad je moja majka saznala da je trudna sa mnom, nisam bila deo njenih planova! Moje rođenje bilo je neželjeno i neočekivano. Do tada je moja majka podigla već trinaestoro dece. Bila je domaćica 20 godina. Dvoje najmlađe dece trebalo je te godine da krenu u školu i mislila je da će moći malo da putuje, pronađe posao. Pitala je sveštenika da li sme da koristi kontracepciju, na šta joj je on rekao da ne sme. Moja je majka bila besna, kao i ja kada mi je to ispričala. Ali dugujem život tom svešteniku - otkrila je Selin koja je od samog početka bila mezimica porodice i već odmalena svesna da je dobila nesvakidašnji muzički talenat.

U uzrastu od samo pet godina shvatila je da želi da bude pevačica.

- Bilo je to na venčanju mog brata Majkla na kojem je svako nešto pevao. Ali ja sam imala ogromnu tremu. Osetila sam maminu ruku na ramenu, kako me nežno, ali odlučno gura napred. Rekla mi je: “Hajde, moja devojčice, ti si na redu”. I počela sam da pevam. Nisam htela da prestanem i molila sam Majkla da otpevam još jednu pesmu. Tada mi je bilo jasno čime želim da se bavim - objasnila je, opisavši i kako su izgledali njeni prvi ‘nastupi’ u porodice.

View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

- Moji su ukućani bili velikodušna publika. Pazili su na mene, čak se i svađali u čijem ću krevetu spavati - priča. Muzički dar nije pao s neba - njen otac svirao je harmoniku, mama violinu, a braća i sestre gitaru i klavir.- Nismo bili bogati, ali voleli smo se i imali muziku, koja je osim zdravlja i ljubavi nešto najlepše na svetu - tim je rečima pevačica opisala filozofiju svoje porodice. Iako je malena Selin priželjkivala svetsku slavu i videla se zauvek na pozornici, nije zaboravila da joj je upravo majka napisala prvu pesmu. Osim toga, gospođa Tereze videla je da su njena deca prilično talentovana pa je sa suprugom osnovala muzički sastav koji je nastupao u klubovima, barovima i TV emisijama.

Kako je Selin odrastala, tako joj se majka više posvećivala.

- Jedne večeri majka mi je rekla za svoj projekat, a to sam bila ja - kaže muzička diva kojoj je majka i danas najveći uzor. Majka je za nju napisala pesmu ‘Ce n’ etait qu’un reve’ (Bio je to samo san), a kad ju je u Selininoj izvedbi čuo tada 38-godišnji Rene Anželil, poželeo je da upozna Selin. Ali nije to išlo glatko. Uz pomoć majke i brata buduća zvezda samouvereno je poslala snimak priznatom muzičkom menadžeru čije je ime pronašla na omotu albuma poznate pevačice Žinet Reno.

Kako nekoliko nedelja nisu dobili odgovor, Selinin brat Majkl ljutito ga je nazvao i rekao mu: “Znam da niste preslušali kasetu jer da jeste, nazvali biste istog momenta.” Nakon tog poziva Anželil je preslušao snimak i tražio da se sastane s porodicom Dion.

Ni sam nije slutio da će to biti sudbonosni susret. S majkom i bratom Selin je otputovala u Montreal i svojim glasom uverila budućeg supruga da se ozbiljno pozabavi njenom karijerom. Tada je Rene rekao da Selin ima redak talenat.Zanimljivo je da je, uveren u njen planetarni uspeh, za izdavanje njena prva dva albuma podigao kredit i založio kuću. Selin je brzo počela da osvaja slušaoce, ali njena slava bila je u okrugu Kvebek i u Francuskoj, gde je u uzrastu od 15 godina 1983. osvojila prvu zlatnu ploču. Godinu da kasnije u Japanu je ponovo osvojila zlatno priznanje, a da je dobila veliki apetit, bilo je jasno kad je kao 19-godišnjakinja menadžeru rekla da želi da ima karijeru poput Majkla Džeksona. Iskusni Rene rekao joj je da ima predispozicije za to, ali da bi osvojila i američko tržište, odnosno englesko jezičko područje, trebali bi da joj osmisle novi imidž. Jer ruku na srce, zvezdani status traži često i glamurozan izgled koji mlada pevačica nije imala. Jako mršava, s nepravilnim zubima i naglašenim zubima zbog kojih je trpela komentare da je vampirica, nije se uklapala u sliku megazvezde. Zato je sredila zube, skratila kosu, upisala kurs engleskog jezika, promenila stil odevanja... nakon čega se pretvorila u prefinjenu i elegantnu devojku.

Uprkos tome što je Rene bio 26 godina stariji od Selin, smatrala ga je privlačnim.

- Moja majka i sestre mislile su da je naočit. Imao je prekrasne oči i bio elegantan. Bio je misteriozan, egzotičan, tihi zavodnik, pun samopouzdanja. Njegovi roditelji bili su Sirijci, govorio je nekoliko jezika. Bio je poput nekog princa u izgnanstvu - govorila je oduševljeno.Nakon što su si priznali međusobnu ljubav, krili su je i dalje od javnosti kako ne bi naškodila Selininoj karijeri. Iako se Anželil trudio da distancira Dion u javnosti, oboje su znali da je njihova ljubav jača od svega. Ali na novinarska pitanja o ljubavnom životu, pevačica je govorila da nema vremena za ljubav, a pravdala se i što je počela da peva na engleskom jeziku s obzirom na to da su neki to smatrali izdajom.

Ljubavna veza planetarno popularne Selin i njenog menadžera otkrivena je početkom devedesetih kad je Anželil doživeo moždani udar i kada se uplašio da će umreti. Tada je pevačicu jedan novinar pitao da li se uplašila za Reneovo zdravlje, jer joj je ipak poput drugog oca, na šta mu je ona odgovorila: “Imam jednog oca i on se zove Ademar Dion i voli me kao i ja njega. Rene nije moj otac, on je muškarac za kojeg moje srce kuca, on je muškarac mog života”.

View this post on Instagram

A post shared by Paty_TC88 (@paty_tc88)

Njenom suprugu dijagnostifikovan je karcinom grla, nakon čega mu se Selin posvetila jer je on, kako je rekla, njen život, smisao postojanja i središte sveta. Zbog zloćudne bolesti par je odlučio da Reneovu spermu pohrani kako bi im poslužila kad menadžer ozdravi, a tu vest deo javnosti nije pozitivno primio. Selin je tvrdila da njena publika ima pravo da zna sve o njoj. Nakon što se Anželil oporavio od mukotrpnog lečenja, Dion je odala ljubav i poštovanje svom suprugu obnovom bračnih zaveta 2000., i to u bajkovitom stilu iz 1001 noći. Tada je napokon došlo vreme da se posvete dugo željenom detetu. Ali kako im nije uspevalo začeće prirodnim putem, a utvrđeno je da Reneova sperma nije dovoljno pokretljiva, odlučili su da se za pomoć obrate priznatom lekaru Ronaldu Akermanu koji im je predložio postupak medicinski potpomognute oplodnje. Selin se podvrgnula hormonskim terapijama i željno iščekivala srećnu vest, a ona se dogodila 8. juna 2000. godine.

View this post on Instagram

A post shared by Paty_TC88 (@paty_tc88)

Lekari su je nazvali i čestitali joj na blaženom stanju! Posle je ispričala da je u tom trenutku bila kod kuće u kuhinji sa suprugom i sestrom, s kojima se potom grlila i plakala od sreće. Selinina trudnoća prošla je bez komplikacija, a dugo željeno dete, svog prvog sina Rene-Čarlsa, rodila je 25. januara 2001. godine.

- Majčinstvo je nešto najlepše što žena može da doživi. Tek sad sam zrela i potpuna. Obožavam svog sina, bojim se da ću se morati da se udam za njega kad navrši dvadeset godina - izjavila je tada i oduševljeno najavila da planira ponovo da se podvrgne postupku medicinski potpomognute oplodnje.

Tokom 2009. teško je proživljavala dva neuspešna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje (ukupno ih je bilo šest dok nije drugi put ostala u blaženom stanju), što je nije obeshrabrilo. Kad je u junu 2010. objavljeno da je ponovo trudna i da nosi blizance, bila je presrećna.

Bračnom paru usledilo je nekoliko godina porodične idile, nakon čega je Selin snašla velika tragedija. Njen suprug Rene u januaru 2016. preminuo je od posledica karcinoma grla, s kojim se borio od 1998., i to u porodičnom domu u Las Vegasu. Posle je utučena Selin u intervjuu za "USA Today" rekla da joj je suprug priznao da se boji smrti i da mu je jedina želja da umre na njenim rukama. Drugi šok doživjela je samo dva dana nakon Reneove smrti, kad je njen brat Danijel Dion preminuo u Montrealu u 59. godini života, takođe od posledica zloćudne bolesti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR