Glas Javnosti

TRAŽE 25 MILIONA DOLARA! Baldvin opet u centru skandala, nevoljama kao da nema kraja

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Članovi porodice marinca ubijenog u Avganistanu podneli su tužbu za klevetu od 25 miliona dolara protiv Aleka Boldvina, optužujući glumca da ih je nazvao pobunjenicima nakon što je saznao da je jedna od njih bila u Vašingtonu, tokom nereda 6. januara 2021.

Sestre i udovica marinca Rajli Džej Mekoluma koji je umro 2021. godine tokom napada bombaša samoubice u Kabulu u Avganistanu, traže 25 miliona dolara odštete nakon što su pretrpjele teške nevolje zbog Baldvinovih komentara.

Nakon Mekolumove smrti, pokrenuta je GoFundMe kampanja za njegovu udovicu  "i njenu ćerku koja će se uskoro roditi", kaže se u tužbi.

Baldvin je čuo za GoFundMe račun i poslao ček od 5.000 dolara sestri marinca kao "počast palom vojniku", navodi se dalje.

Roice je 3. januara "na svojoj Instagram stranici objavila fotografiju gomile demonstranata u iščekivanju 6. januara 2022. godine, godinu dana od njenog prisustva demonstracijama u Vašingtonu" što je pokrenulo probleme s glumcem.

Tada je, prema tužbi, Boldvin napisao ispod slike: „Da li ste vi ista žena kojoj sam poslao novac za muža vaše sestre koji je ubijen tokom izlaska iz Avganistana?“

Rojs Mekolum je potvrdila Boldvinu da je ona sestra marinca, što je navodno navelo glumca da se baci na nju u privatnim Instagram porukama.

„Kada sam ti poslao dolare za tvog pokojnog brata, iz stvarnog poštovanja prema njegovoj službi našoj zemlji, nisam znao da si pobunjenik 6. januara“, navodno je Boldvin napisao u porukama koje je sačuvao tužilac, prema tužba.

Rojs Mekolum je rekla da nikada nije ušla u Kapitol, da ju je saslušao FBI i da je oslobođena bilo kakvog nedela.

„Ona nikada nije privedena, uhapšena, optužena ili optužena za bilo koji zločin“, navodi se u tužbi. Nema podataka o osobi po imenu Rojs Mekolum uhapšenoj u vezi sa napadom 6. januara.

Prema tužbi, ona je to objasnila Boldvinu u privatnoj poruci i rekla mu da „Prijatan dan!”

Ali Boldvin nije bio zadovoljan tim objašnjenjem i spojio ju je sa izgrednicima iz Kapitola, navodno rekavši da su oni odgovorni za „nezakonito uništavanje vladine imovine, smrt službenika za sprovođenje zakona, napad na sertifikat predsedničkih izbora. "

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR