Glas Javnosti

ŠAKIRA NA OZBILJNIM MUKAMA ZBOG UTAJE POREZA : Samo ovako će izbeći zatvor

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Špansko tužilaštvo za pevačicu kojoj je puno ime Šakira Izabel Mebarak Ripol traži osam godina i dva meseca zatvora. Kao optuženoj da vladi nije platila 15 miliona dolara poreza između 2012. i 2014. godine, potražuje se i kazna od 24 miliona

Kako je odbila nagodbu tvrdeći, zajedno sa svojim timom, da „ništa od toga nije istina i da je čista kao suza", sada se sprema za odlazak na sud, prema napisima s „Yahoo-a", ne bi li osigurala svoju slobodu. Datum suočavanja pred zakonom još uvek nije odabran.

- Šakira svakako veruje u svoju nevinost i prepustiće slučaj zakonu - naglasila je firma ispred pevačice, „Llorente y Cuenca", koja se bavi odnosima s javnošću. 

Prema ranijim navodima, ona je sve račune izmirila, zajedno s milionskom kamatom - tvrde oni.


Predstavnik je gostovao i u emisiji „Good Morning America", pa istakao:

- Šakira je uvek sarađivala i poštovala zakon. Njeno ponašanje kao jedinke i poreskog obaveznika je uvek bilo i ostalo besprekorno. Na veliku žalost, međutim, uprava koja gubi svaki drugi spor s obaveznicima nastavlja da krši njena prava. Vode još jedan u nizu neosnovanih slučaja. Šakira veruje da će njena reč biti i dokazana na kraju procesa. 

Slučaj je, inače, postao toliko ozbiljan da o njemu vrlo detaljno piše i „Investigation Discovery". Stručnjaci veruju da će odigrati ozbiljnu ulogu kada je zakon Španije u pitanju, te onih koji ga poštuju. 


Na društvenim mrežama je mnogo onih koji zvezdi pružaju ogromnu podršku, ističući kako je „ne daju", ali svakako ima i onih koji se drže po strani ili pišu da „niko nije jači od zakona". 

- Baš joj nije godina... - jedan je od komentara na Instagramu poslednje pomenutih medija, a koji najverovatnije aludira na kraj njenog braka s Pikeom, s kojim ima dva sina piše 24sedam

Ona trenutno mudro ćuti i maksimalno je posvećena naslednicima. Pre nekoliko dana, zajedno su se fotografisali s nekoliko „Dodžersa", kojima se pevačica zahvalila što su omogućili njenim mezimcima „da se osećaju kao kod svoje kuće". 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP