Glas Javnosti

OVO MALO KO ZNA! Slavni glumac započeo je KARIJERU GLUMEĆI SINA MILENE DRAVIĆ! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Film "Tamna strana Sunca" je američko - jugoslovenski film iz 1988. godine koji je režirao Božidar Bota Nikolić i jedan je od prvih filmova u kojima je slavni glumac Bred Pit imao zapaženiju ulogu.

Ostvarenje reditelj Božidar Bota Nikolić snimio je pre 32 godine, a Pita je izabrao među 400 kandidata na kastingu u američkoj kompaniji Metro Goldvin Majer.

Glumac Bred Pit je upravo u ovom jugoslovenskom filmu počeo svoju karijeru. 

U ovom ostvarenju Bred Pit igra mladića Rika Klejtona koji pati od retke bolesti kože, gde se uči važnim životnim lekcijama. Majku mu glumi Milena Dravić pored koje se od ostalih naših glumaca pojavljuju i Gorica Popović, Sonja Savić, kao i mnogi drugi.Gorica Popović glumila je kućnu pomoćnicu Ninu, a prisetila se nedavno saradnje sa danas slavnim glumcem na početku njegove karijere.

- Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odigrao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav - ispričala je svojevremeno glumica.Posle smrti Milene Dravić, reditelj Nikolić otkrio je kako je ona, kao tada najveća zvezda bivše Jugoslavije, prihvatila mladog američkog glumca.

- Žao mi je da to kažem, ali se neće više roditi takva glumica. To što je ona napravila je fenomenalno. Napravila je oko 100 uloga i u tim filmovima je igrala sve glavne uloge. Znate, imate ljude koji snime više uloga od Milene, ali nikada nisu prošle zapaženo. Velika je tragedija se desila za srpski film. Glumila je majku Bredu Pitu i divno su sarađivali. Odmah je videla da je on dobar glumac, izuzetno ga je cenila i poštovala. Ali i on nju. Prognozirala je da će biti svetska zvezda. Cenio je to što je ona dobila nagradu na Kanskom festivalu - rekao je Boža Nikolić prisećajući se ove saradnje.

Film je snimljen 1988. godine, ali je zbog izbijanja rata u bivšoj Jugoslaviji ostao nezavršen. Premijerno je prikazan tek 1997. godine.

BONUS VIDEO: Bokserski šampion prozvao Kristijana Golubovića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR