Glas Javnosti

Legendarna MILENA DRAVIĆ ispisala je istoriju domaće kinematografije, a jedan POSTUPAK mogao je da je KOŠTA karijere (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Tokom višedecenijske karijere Milena Dravić odigrala je više od 100 uloga na velikom platnu sa najvećim imenima regiona.

Uporedo je igrala i na daskama koje život znače, gde je s ponosom učestvovala u stvaranju više od 70 uloga.
Njena reč daleko se čula, a publika ju je zavolela zbog iskrenosti, neposrednosti, čiste duše i ljupkosti koja se nije sretala često. 


Neretko je bila deo filmskih festivala širom Evrope, a njen patriotizam je često bio veoma vidljiv, zbog toga ju je čitava Jugosavija obožavala.

Tokom čuvenog festivala u Kanu, gde je boravila sa ekipom filma "Misterije organizma" Dušana Makevejeva susrela sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono, a potom su usledili i intervjui za američke magazine.
Novinarka je bila veoma slobodna i postavljala je provokativna pitanja, a Milena je prekinula sramni intervju.
- Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju? - pitala ju je novinarka, dok je glumica ostala zatečena, a potom je objasnila:
-  Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska "Literatura gazeta" je napisala da sam se neprimereno ponašala — rekla je svojevremeno legendarna umetnica.
Ovaj instiktivni postupak umalo ju je nije koštao i uloge u kultnom filmu “Bitka na Sutjesci”. Nikola Popović, direktor “Sutjeske” joj je saopštio da neće moći da igra u ostvarenju, ali se ipak kasnije predomislio.
- Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi:
- Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu, prisetila se Milena jednom prilikom, piše Glossy.

BONUS VIDEO: SLUČAJ MATEJ PERIŠ - EVO ZAŠTO POLICIJA TAPKA U MRAKU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR