Glas Javnosti

NOVI FILM O MERILIN MONRO ĆE MNOGE RASTUŽITI : Njen život nije bio pu glamura (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Netfliks će danas na svojoj platformi lansirati novi film o životu Merilin Monro "Plavuša" (Blonde), sa Anom de Armas u glavnoj ulozi, koji je već privukao veliku pažnju javnosti.

Adaptacija istoimene knjige Džojs Kerol Outs koja je u režiji Endrjua Dominika približava gledaocima život legendarne glumice kroz izmaštane scene iz njenih veza i brakova.

Dominik je gotovo deset godina pokušavao da pronađe idealnu glumicu za glavnu ulogu, a navodno su na kastingu pre Ane de Armas, bile i Džesika Čestejn i Naomi Vots, ali je Kubanka koja već nekoliko godina dominira Holivudom, dobila ulogu 2019. godine.

Pre nego što je pročitao knjigu Džojs Kerol Outs, Dominik je planirao da snimi film o serijskom ubici.


- Oduvek sam želeo da napravim priču o traumama iz detinjstva i kako to oblikuje percepciju sveta odraslih ljudi, da napravim film iz lične mitologije neke osobe. Moja originalna ideja bila je da to bude serijski ubica, ali kad sam pročitao „Plavušu“ pomislio sam: „Pa to mogu da uradim i sa glumicom i to sa malo više pijeteta“ - objasnio je reditelj.

"Plavuša" je premijerno prikazana na filmskom festivalu u Veneciji ove godine, gde je dobila četrnaestominutne ovacije, najduže u istoriji Mostre.

- Istinski verujem da je Merilin Monro bila blizu nas. Bila je uz nas. Ona je bila sve o čemu sam razmišljala, sve o čemu sam sanjala, sve o čemu sam mogla da govorim. Bila je sa mnom i to je prelepo. Imala sam snažan osećaj da je nešto u vazduhu i da ona odobrava ono što radimo - rekla je tada Ana de Armas na konferenciji za novinare prenosi 24sedam


Glumica je istakla da je osećala težinu i tugu Merilininog lika tokom snimanja i da je dopustila da to u potpunosti iskusi i upotrebi u svom izvođenju.

- Nisam želela da se zaštitim od toga. Bilo je vrlo važno da osetim sve to - rekla je De Armas.

Film je sniman u stanu u kom je Merilin odrasla, ali i kući u kojoj je umrla, a simbolično, produkcija je počela 4. avgusta, na dan njene smrti.

- Njen trag je svuda po Los Anđelesu i film je definitivno u nekim momentima poprimio elemente seanse - izjavio je reditelj.

Teška transformacija

Kada je najavljeno da će Ana de Armas igrati holivudsku ikonu, mnogi su smatrali da zbog njenog izgovora, glumica nije pravi izbor. Međutim, iako je "Blonde" neautorizovani portret preminule glumice, njen zvanični legat objavio je saopštenje kojim je pohvalio odabir za glavnu ulogu.

"Merilin Monro je jedinstvena holivudska i pop ikona koja prevazilazi generacije i istoriju. Svaki glumac koji kroči u tu ulogu zna da ima velike cipele koje mora popuniti. Na osnovu trejlera, deluje da je Ana odličan izbor jer je zabeležila Merilinin glamur, ljudskost i ranjivost", naveli su u zvaničnom saopštenju.

U odbranu glumice stao je i njen kolega Bred Pit, koji je jedan od producenata filma, rekavši da je bila "fenomenalna".

Ipak, Ana je imala ogroman zadatak da se transformiše u tako važnu ličnost, koja je pritom imala sasvim drugačije poreklo i način života od njenog.

- Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen - ispričala je svojevremeno o radu na ovom filmu.

"Plavuša" je takođe prvi Netfliksov film koji ima oznaku da je samo za starije od 17 godina, ali De Armas kaže da joj ta odrednica nije najjasnija.

- Mogu da vam nabrojim niz serija ili filmova koji su daleko eksplicitniji i imaju više seksualnog sadržaja, ali da bismo ispričali ovu priču, bilo je važno da vidimo sve te trenutke u Merilininom životu koji su doveli do toga da završi kako je završila. To je moralo biti objašnjeno - smatra glumica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR