Glas Javnosti

NOVA AKCIJA “BEOGRADSKOG SINDIKATA” – BUNTOVNICI SA ASFALTA PRED PUBLIKOM NAKON 10 GODINA

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Posle 10 godina pauze kultna hip hop grupa „Beogradski sindikat“ konačno će nas počastiti svojim nastupom u Novom Sadu 18. decembra u hali „Spens“, a najavljuju da je moguć i koncert u Beogradu.

Zapravo, „Beogradski sindikat“ biće specijalni gost filmsko - muzičke manifestacije „Dan pobede - filmske priče o osvajanju slobode“ koja će biti održana u  Novom Sadu od 10. do 14. novembra, a reč je o filmskom festivalu posvećenom ratnom, patriotskom, i pravoslavnom filmu.

Članovi grupe, koja je poznata kao jedan od najuticajnijih društvenih pokreta na ovim prostorima i čije britke rime pokreću masu, istakli su da se veoma raduju ponovnom susretu sa publikom i nadaju se da će ovo biti samo uvertira za veliki koncert u srpskoj prestonici.

Poručujemo publici da se spreme za dva, tri sata dobrog sindikalnog treninga! Pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu, jer ne znamo kada će biti naredni nastup. Nije ovo nikakav oproštajni koncert, ali kako smo došli u neke zrelije godine, ne znamo koliko ćemo se još ovim baviti, borba je sa vremenom, svakako mi i dalje mnogo uživamo u svemu ovome – kaže Feđa Dimović.

Na to se nadovezao i drugi član benda Ognjen Janković, koji je pričao o svom debitanskom filmu „Zlatni dečko“, kao i o njihovoj novoj pesmi „I dalje kidam“, koja će biti deo ovog filmskog ostvarenja.

Postojimo 23 godine, odrasli smo kao bend i ulazimo u zrelu fazu našeg stvaranja. Naši koncerti nisu svakidašnji i „Beogradski sindikat“ je mnogo više od benda i puke muzike. Mi sve saradnje vučemo iz prijateljstva, interes stavljamo po strani. Dobili smo novu dozu inspiracije, jer nismo dugo nastupali u Srbiji. Bili smo i vredni u međuvremenu, nova pesma je već izašla, a uskoro će biti prilike da vidite i film  – priča Janković.Još jedan „Sindikalac“ Blažo Vujović se osvrnuo na razloge za pomeranje koncerta i naglasio da ne žele da dele ljude i da je u ovim teškim vremenima, kao i u onim lepim, sloga veoma bitna.

Želimo da omogućima svima da budu prisutni, koji žele da dođu da nas slušaju. Nadam se da ćemo zajedno da prevaziđemo i prebrodimo sve ovo – zaključije Vujović.

Podsetimo da „Beogradski sindikat“ nastupa u saradnji sa Tesla Global Forumom koji su organizatori festivala „ Dan pobede – filmske priče o osvajanju slobode“ u Novom Sadu. 
Koncert „Sindikata“ je prvobitno trebalo da se održi  9. novembra, ali je zbog pogoršanja epidemiološke situacije odložen za 18. decembar. To će biti njihov prvi veći solistički koncert posle skoro čitave decenije, poslednji je bio u „Štark“ Areni 2012. godine! 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR