Glas Javnosti

ČETIRI GODINE OD ODLASKA VELIKOG GLUMCA: Prota Milovan opisao poslednje sate pred smrt sina NEBOJŠE GLOGOVCA (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon duge i teške bolesti pre četiri godine prerano nas je napustio najveći glumac sa ovih prostora - Nebojša Glogovac.

Pred svoj konačni odlazak, ovaj veoma produktivni umetnik uradio je dosta projekata koji se dalje prikazuju (film i mini-serija "Južni vetar", "Moj jutarnji smeh", "Nemanjići"), te se na taj način stiče utisak kao da je i dalje tu sa nama.

 
Dan uoči godišnjice smrti prenosimo sećanja njegovog oca Milovana na voljenog sina.

Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol... Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio.
Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu, glasilo je kazivanje prote Milovana i neutešnog oca pokojnog glumca Nebojše Glogovca koje je dao pre, evo već sada, pune četiri godine.

- Voleo sam njegove uloge, pratio sam ga. Osluškivao pažljivo šta o njemu govore kolege, stručnjaci. I niko nije imao ružnu reč da kaže. Blagonaklonost i raspoloženje prema njegovoj dobroti, ako mogu tako da kažem, traju i danas, godinu i više od njegovog upokojenja, ispričao je prota u jednom intervjuu u martu 2019.

- Ja to vidim i osećam, jer, nema dana da neko na njegovom grobu, i pre nego što ja tamo stignem da upalim sveću, upali kandilo, ostavi cvet. To nije trenutak. To traje i to je odnos prema njemu i njegovom ovozemaljskom životu, dodao je on.

- Odrastao je u crkvi. U oltaru su njegovi prvi koraci - prekinuo je tišinu.
- I sad se, u crkvenom pevačkom društvu, sećaju kovrdžavog dečaka, koji je horu donosio naforu, na galeriji. Njega je oblikovala naša vera. I on je o tome nemalo puta govorio. Mislim da se sve vrednosti, sve vrline, kao i mane, iz kuće ponesu. Porodica je temelj. Sve što je kasnije nadogradio Nebojša je na tom temelju podizao. Ugradio u svoje sinove sve istinske vrednosti, piše Kurir. 


BONUS VIDEO: Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR