Glas Javnosti

Najbliži o velikom glumcu: Kako je živeo, voleo i plakao NEBOJŠA GLOGOVAC? Umeo je da živi, a i da umre (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Knjiga "Glogi", o neprežaljenom glumcu Nebojši Glogovcu, autora Aleksandra Đurišića nalazi se u prodaji od pre nekoliko dana.

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac neke su od centralnih tema kojima se bavi knjiga o glumcu, koji je pre tri godine 9. februara 2018. izgubio bitku sa teškom bolešću.

O Nebojši Glogovcu u knjizi sećanje na velikog glumca podelili su Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski...prijatelji i ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se saplitao o sopstveni talanat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron. Sa kojeg nikada nije sišao.

Supruga Milica se prisetila trenutka kada ga je upoznala - trebalo je da uradi intervju s njim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by __dnevna_doza_osecaja__ (@__dnevna_doza_osecaja__)

"U meni su se mešali uzbuđenje i strahopoštovanje. Imala sam tremu, onu naivnu. On je bio iznenađujuće pristojan i skoncentrisan. Čudila sam se 'tako veliki glumac, a tako neposredan i drag'", rekla je Milica u knjizi i podelila i trenutke kada je bila u drugom stanju s Glogovcem.

"Bila sam u drugom stanju i termin mi je već bio prošao. Stomak mi je bio toliki da nismo mogli da se zagrlimo dok smo igrali. Zagrlio me je nekako sa strane i zapevao pesmu Tome Zdravkovića Sunčici koju smo čekali: 'Evo već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novog tatu srela'. Puno smo se smejali zajedno".

Nikola Đuričko se prisetio trenutka kada su obojica bili bez dinara u džepu u jednoj kafani u Sopotu.

"Sećam se da je sve koštalo 960 dinara. Nismo imali ni dinara, nas dvojica 'filmske zvezde'. Pozajmili smo novac od Josifa Tatića koji je sedeo sto do nas". Vremena s Nebojšom Glogovcem prisetio se i Vojin Ćetković.

"Kada sam mu u kafani saopštio da je Sloboda trudna, u prvi mah nije reagovao. Ustao je, otišao u toalet, vratio se, skinuo naočare i tada sam prvi put video takve suze kako pršte pod pravim uglom".

Tužno sećanje na glumca podelio je i glumac Nikola Pejaković Kolja.

"Napisao sam mu da sam u Beogradu i pitao ga da li je sve OK. Stigao mi je odgovor: 'Nije, imam rak pluća'. Sedeo sam skamenjen u hotelskoj sobi i gledao u veliki poster Hamleta na fasadi JDP. Tu sam ga, sedeći na rubu kreveta, i ožalio".

U knjizi su i prvi put objavljene pesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.

Poznat je po brojnim ulogama na televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja. Među kritičarima je važio za jednog od najboljih glumaca u regionu. I kao što je neko u knjizi već primetio umeo je i da živi, a i da umre...

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP